Informatie voor Volwassenen

“Wat laat JouwZoekmachine wel en niet zien?” “Hebben jullie ook lesmateriaal?” “Kan ik de Wizenoze-technologie op mijn eigen site integreren?” Lees de veelgestelde vragen voor:

Een beter internet voor kinderen?

Kinderen en jongeren (6-18 jr)  gaan massaal online. Als ze gewoon een beetje willen surfen, spelletjes spelen of video’s bekijken dan vinden ze uitstekend hun weg. Maar als een kind echt iets wil weten voor bijvoorbeeld een spreekbeurt, werkstuk of uit pure interesse dan komt het vaak in de problemen. Veel kinderen zoeken naar informatie met behulp van Google of andere zoekmachines. Deze zoekmachines weten niet wie de zoekvraag stelt en geven resultaten terug die te moeilijk zijn of irrelevant. Typ maar eens citroen in. Dan krijg je vooral Citroëngarages en -verkopers te zien.

Een nieuwe zoekmachine

JouwZoekmachine is de eerste zoekmachine ter wereld die rekening houdt met het leesniveau van de gebruiker. Zo kunnen kinderen zoeken in hun eigen taal, op hun eigen niveau, kunnen ze leren hoe iets in elkaar zit. Of het nu gaat om een parachute, de mens, een spaarlamp of … de werking van een zoekmachine. De zoekmachine toont relevante informatie voor de leeftijd zes tot vijftien jaar en op zes niveau’s. Daarvoor zijn de teksten van geschikte websites geclassificeerd op begrijpelijkheid. Op die manier krijgt elke gebruiker alleen geschikte informatie te zien.

Betaalde bronnen

Om kinderen echt goed te kunnen helpen met het vinden van de juiste informatie is het nodig om naast de gratis informatie van internet, ook betaalde of afgesloten bronnen beschikbaar te maken. Denk bijvoorbeeld aan de Junior Winkler Prins encyclopedie of aan de video’s van Cedicu. Daarom zal JouwZoekmachine verrijkt worden met betaalde contentbronnen die je niet direct op internet vindt.

Teksten maken voor kinderen

Ook zal er meer geschikte content gemaakt moeten worden. Om dat mogelijk te maken hebben we naast JouwZoekmachine ook een Content Editor ontwikkeld. Met deze tool kunnen webredacteuren en schrijvers teksten voor volwassenen omzetten in elk gewenst leesniveau. Of je kijkt of bestaande teksten voor de juiste doelgroep geschreven zijn. Met één druk op de knop checkt onze technologie dat voor groep vier tot en met het middelbaar onderwijs. Best handig, als meer bedrijven op hun website begrijpelijke informatie zouden geven over hun eigen product of dienst. Fijn voor scholen, maar eigenlijk voor iedereen die behoefte heeft aan begrijpelijke taal! Zo werken we echt aan een beter internet. Zie Wizenoze.com/over-ons

Help mee

De introductie van JouwZoekmachine is de eerste stap, maar om het internet echt beter te maken voor kinderen moeten we alles combineren. Nieuwe teksten, bestaande content en betaalde bronnen moeten samen op een leeftijdsspecifieke manier worden aangeboden. Laat ons weten welke bronnen missen, welke onderwerpen onderbelicht zijn of wat goed of juist minder goed is. We ontvangen graag je reacties via hallo@jouwzoekmachine.nl.

Recensies/pers

 

Lees op WizeNoze.com